Cursussen: verbreding en verdieping (algemeen) &

doordacht en direct toepasbaar in de praktijk (management)

 

Op deze pagina staan een overzicht en samenvattingen van alle recent gegeven en geplande cursussen.

 

Cursus: Duitsland en de Tweede Wereldoorlog

Plaats: Volksuniversiteit Gouda: www.volkuniversiteit.nl/gouda.

Datum: donderdag 29 maart 2012 en 5 april 2012

Tijd: 19:30-21:30u

Nadat Hitler de verkiezingen in 1933 wint, richt hij zich meteen op de creatie van een wereldrijk naar Brits voorbeeld. Zijn idee is: wat India is voor Groot-Britannië wordt Rusland voor Duitsland. En op een haar na lukt het Hitler om deze veroveringsoorlog te winnen. In hoeverre staat de einduitslag van deze grote oorlog bij voorbaat al vast? Wat zijn de sleutelgebeurtenissen tijdens het conflict?

Tot het begin van 1943 ziet de situatie er voor de Geallieerden niet rooskleurig uit. Waarom winnen de Geallieerden uiteindelijk toch? Nieuwe inzichten geven antwoord.

 

Cursus: Management in het MKB

Plaats: nog nader te bepalen

Datum: er wordt een nieuwe datum gepland

Tijd: 19:30-21:30u

Jim Collins heeft met Good to Great een wereldwijde bestseller geschreven waarvan inmiddels al meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht. Zijn boek wordt in bijna alle managementliteratuur aangehaald als de meest grondige, inzichtelijke en vernieuwde studie van de afgelopen decennia. De adviezen van Jim Collins sluiten aan bij het proefschrift en de werkervaring van de cursusleider op het gebied van slim management. In deze cursus leert u een slimme manier van managen in de dagelijkse praktijk te brengen van uw eigen bedrijf of van uw eigen afdeling!

 

Cursussen in ontwikkeling

Plaats: nader te bepalen.

Datum: nader te bepalen.

  • Organisatie en werkcultuur: waarom werkt een organisatie en een bureaucratie gesmeerd en effectief, of juist stroperig en schadelijk?

 

  • Implementatie van beleid: hoe implementeer je een idee of strategie in een organisatie?

  • Kantoorpolitiek: hoe werkt dat? Hoe vermijd ik het mijnenveld? Hoe maak ik er gebruik van? En tot hoever?

  • Militaire organisatie: wat zijn de belangrijkste lessen van 2500 jaar militaire organisatie? Vinden managers steeds opnieuw het wiel uit?

  • Romeins bestuur. wat zijn de belangrijkste lessen van 300 jaar bestuur van een wereldrijk? Zijn er lessen voor moderne organisaties en kantoor-politiek?

  • Interne beheersing voor managers: hoe implementeer je een effectief management control systeem in je organisatie?

  • Werkcultuur: hoe werkt ‘cultuur en mentaliteit’ in een organisatie? Hoe zorg ik dat de regels en procedures nageleefd worden? Welke persoonstypen eisen een eigen benadering?

  • Christendom: bestaat er een God? Zo ja, is dat de God van de Bijbel? En is Jezus dan zijn Zoon? Hoe bewijs ik dat? Een zoektocht naar de ‘waarheid’.

  • Rechtspraak: hoe vorm ik een oordeel over een conflict? Adhv cases.

Deze cursussen kunnen op maat besteld worden. Een cursus duurt minimaal 1 x 3 uur. Per thema kan de cursus uitgebreid worden tot maximaal 12 x 3 uur. De prijs wordt per cursus afgesproken, afhankelijk van de omvang en de diepgang.

 

 
Cursussen
 
Stichting Hadrianus organiseert cursussen op het gebied van management & organisatie, met name gebruik makend van klassieke methoden en inzichten. U wordt bekend met bewezen methoden voor succes.